Persondatapolitik

Persondatapolitik
 
Region Sjællands Feriefond anvender en række personoplysninger om Region Sjællands ansatte og tidligere ansatte (pensionister), der lejer ferieboliger i feriefonden. Denne persondatapolitik fortæller, hvordan vi behandler og beskytter disse personoplysninger.
 
Hvad er en personoplysning?
En personoplysning er enhver oplysning, der kan henføres til en bestemt fysisk person som for eksempel:
  • Navn, titel, adresse, cpr.nr, tjenestenummer, telefonnummer, e-mailadresse.
 
Sådan får vi oplysningerne
Vi får oplysningerne via Region Sjællands lønkontorer for så vidt angår personer, der er aktuelt ansatte i Region Sjælland. For så vidt angår pensionister får feriefonden oplysninger fra den enkelte person (pensionist).
 
Hvad indsamler feriefonden personoplysningerne til?
Oplysninger indsamles udelukkende til brug for bookingsystemet Contool og udskrivning af lejebeviser. Der er indgået en databehandleraftale mellem fonden og Contool. Denne aftale vedrører leverandørens (Contool) behandling af personoplysninger på vegne af kunden (Region Sjællands Feriefond).
 
Sådan behandler vi personoplysninger
Region Sjællands Feriefond er ansvarligt for, at vi behandler personoplysninger efter principperne i lovgivningen. Det betyder, at vi skal behandle personoplysninger lovligt, rimeligt og gennemsigtigt. Dermed behandler vi kun personoplysninger om dig, hvis lovgivningen giver mulighed for det, eller hvis du giver samtykke. Et samtykke er altid frivilligt og kan til enhver tid trækkes tilbage.
 
Dine rettigheder
Når vi behandler personoplysninger om dig, har vi pligt til at oplyse dig om dine rettigheder, som blandt andet er følgende:
  • Ret til indsigt i fondens behandling af personoplysninger om dig.
  • Ret til berigtigelse af urigtige personoplysninger om dig.
  • Ret til begrænsning af behandling af personoplysninger om dig.
  • Ret til at gøre indsigelse.
 
Sikkerhedsbrud
Vi underretter dig hurtigst muligt i tilfælde af brud på persondatasikkerheden, som vi vurderer har en høj risiko for dine rettigheder, herunder for eksempel diskrimination, identitetstyveri eller svig og økonomisk tab.
 
Din klagemuligheder
Du har mulighed for at klage til Datatilsynet, hvis du mener, at feriefonden ikke behandler dine personoplysninger korrekt i forhold til databeskyttelseslovgivningen. Du bør altid først tage kontakt til feriefonden, hvis du mener, at feriefonden udsætter dig for en behandling af oplysninger i strid med databeskyttelseslovgivningen.